OUR PROJECTS


Cera, 23

-

Raval, Barcelona | April 2019

This beautiful apartment with 59 m2 is placed in the old town of the city of Barcelona, ​​in the mythical “Raval” neighborhood, between the “Liceu” and “Sant Antoni” metro station, and 2 minutes from the “Rambla del Raval”. This is a real third floor located in an old but full restored building typical of the nineteenth century architecture of Barcelona.

 

The apartment opens to the facade of “Cera” Street with a balcony, which gives it a lot of light. The integral reform has been carried out with a modern style but at the same time trying to preserve some of the unique architectural features of its time. It has very high ceilings, preserved in some areas in their original format with wooden beams and white painted vaults to give more bright to the apartment. The floors are brand new, in the wet areas we find a porcelain tile of beige tones and in the living room and the rooms a parquet flooring has been placed. All carpentries have also been replaced by new aluminum carpentries and with double glass with air camera.

 

The space is distributed in a very functional and compact way, without corridors. From the entrance door, through a large hallway you can access a full bathroom, a small storage-laundry room where the electric heater and washing machine are located, and also to the first double room, which gives to an inner courtyard. This same hall opens to a large open space where the kitchen is located, with a bar with stools, the dining table and the living room with the balcony. Through the living room you access to the main double bedroom.

 

The apartment has been completely renovated, all water, sanitation and electricity installations have been made new. The living room and both rooms have hot / cold air conditioning machines. The kitchen is equipped with an integrated fridge/freezer and dishwasher, oven, extractor hood and induction hob. The apartment is delivered fully furnished.

Projecte tècnic: Víctor Ferrer

Projecte d’interiorisme i selecció de mobiliari: Laia Freixes

Constructed space: 59 m2

Builder: Instalaciones Guelmi S.L.

Photographer: Cristina Palomar


CONTACT US