OUR PROJECTS


Consell de Cent, 589

-

Sagrada Família, Barcelona | January 2020

This beautiful house of 80 m2 is located in the “Sagrada Família” neighborhood, in a very quiet area, located half minute from the new “Les Glories” park, which will soon become one of the main lungs of the city of Barcelona. It’s the first floor of a royal building typical of the architecture of Barcelona of the early twentieth century, very well maintained, restored and with elevator.

 

The apartment opens to the facade of “Consell de Cent” street with a continuous balcony that goes from side to side and provides a lot of light to the living room and the kitchen-dining room. The total reform has been done with a modern style but at the same time trying to preserve and maximize all the unique architectural features of its time. It has very high ceilings, preserved in its original format with metal beams and classic Catalan ceramic vaults plastered and painted white, some walls have also been left with the brick seen. The original oak checkerboard parquet that was in the house has been polished and restored. They have also been able to keep almost all the beautiful original woodwork, incorporating double glass with camera. In the gallery and bathroom areas have been placed new aluminum frames lacquered in matt black.

 

The apartment is distributed in day and night area. From the entrance door, on the left side you get on a large open space with the living room-kitchen-dining room, the kitchen is in front of the dining room and through a large arch communicates with the large living room that opens with a balcony to the street “Consell de Cent”. From the entrance to the right side we find first a practical laundry space where the electric heater is located and the connection to install the washing machine and can also be used as a storage room. Through a corridor you find the first complete bathroom and next to it is placed the first double bedroom with fitted wardrobes. At the bottom of the corridor we find a beautiful suite bedroom with large fitted wardrobes and the bathroom open to the gallery that overlooks the rear facade of the building.

 

The apartment has been completely renovated, all water, sanitation and electricity facilities have been made new. The living room and both bedrooms have hot / cold air conditioning machines. The kitchen is equipped with an integrated fridge and dishwasher, oven, extractor hood and induction hob. The apartment is delivered fully furnished.

Projecte tècnic: Pol Gómez

Projecte d’interiorisme i selecció de mobiliari: Laia Freixes

Constructed space: 80 m2

Builder: Instalaciones Guelmi S.L.

Photographer: Cristina Palomar


CONTACT US